Nadine Vervynck

Mijn verhaal

Door het stresserende werk als secretaresse dagelijks te meesteren, werd mijn gezondheid minder en minder. Zo kwam ik bij een cranio-sacraaltherapeut terecht (toen één van de eersten in België). Hij behandelde mijn verkrampt lichaam en na enige tijd voelde ik terug leven vloeien. Hij stelde mij voor  deze techniek mij eveneens aan te leren.  Zo begon ik mijn studie naar de ontdekking wat de energie in mijn handen kon verwezenlijken.

Rond die tijd richtte ik de firma Kine-Natura op.

De zoektocht ging verder.

Mijn interesse in de natuur was zeer hoog, door mijn reizen was ik steeds in contact gekomen met de kruidenculturen van verschillende volkeren, hoe mensen zich konden behelpen door zich zelf te voorzien van helende kruiden. Ik begon te beseffen dat het menselijk lichaam een zelf helende werking had. Met behulp van de natuur kon iedere mens zichzelf verzorgen door wat rond hem heen groeide en door datgene dat hij nodig had om in leven te blijven, nl. voeding.

Niet overal is om iedere hoek een dokter, in sommige landen moet je kilometers rijden vooraleer je een ziekenhuis of dokter tegenkomt. Maar kruiden, groenten en fruit kan je planten en oogsten in je directe omgeving, in je eigen tuin. Zelfs wilde kruiden kun je verzamelen en omtoveren in lekkere recepten. Zo ben ik herborist – meester herborist geworden. En hou ik mijn gezondheid optimaal door deze kennis te gebruiken.

Daar iedere mens individueel bekeken dient te worden, stelde een kennis me voor kinesiologie te studeren. Kinesiologie is een spiertestmethode met de mogelijkheid het lichaam terug in balans te brengen. Eveneens worden kinesiologische testen gebruikt om uit te zoeken welke voedingsmiddelen, intoleranties, voedingsstoffen e.a. het lichaam nodig heeft om zijn zelfhelend vermogen terug te stimuleren.

Rond deze tijd was ik op bezoek in Duitsland en zag een Zwitsers gezondheidstijdschrift liggen met een heel uitgebreid artikel over “Die bedarfsorientierte Ernährung” (Circadiaans Voedingsconcept) van Heinrich Tönnies. Hoe de organen hersteld konden worden door voedingsmiddelen juist te combineren en de actietijden van de organen te respecteren. Mijn interesse was gewekt. Hoe zou ik dit kunnen leren. Nergens in Nederland, Duitsland of in Frankrijk werd dit geleerd, enkel in Zwitserland. Ik contacteerde het bijgeschreven adres en zo kwam ik bij mijn huidige lerares terecht.

Naast Heinrich Tönnies was zij de mede-oprichtster van “Die bedarfsorientierte Ernährung. Op haar oude leeftijd helpt ze nog steeds de mensen met advies, doceren gaat niet meer, maar ze nam haar laatste uitdaging aan, mij nog alles te leren.

Nu jaren later is het Circadiaans Voedingsconcept alias die bedarfsorientierte Ernährung in Zwitserland en Duitsland aan bekendheid gegroeid, met behulp van vele bewijzen geleverd door herstellende mensen, volwassene en kinderen.

Deze voedingswijze is gekenmerkt door haar eenvoud.

Nodig zijn het begrip en de kennis van de werking van de voedingsmiddelen, het respect voor de organen en de nodige inzet en motivatie om tot een volledige gezonde levenswijze te komen.

De evolutie gaat voort door verdere meer gespecialiseerde studies zoals artrose en gewrichtspijnen overwinnen en darmreinigingskuren.

Willen we naar een mooie levenskwaliteit groeien, dienen we onszelf te verzorgen met wat ons lichaam nodig heeft. Iedere persoon is een uniek individu en heeft de behoefte te voelen en bewust te worden wat voor zijn geest en lichaam de hoogste prioriteit heeft. Kiest hij die weg, dan is een gezond lang leven het geschenk dat hij krijgt.

Nadine Vervynck

Kinesiologisch therapeut – holistische voedingsdeskundige