Darmreinigingskuur

Darmreinigingskuur volgens de strategie van Dr. Feil – Friederike Feil

Wie zijn Dr. Feil en Friederike Feil?

         

Dr. Wolfgang Feil is een van de belangrijkste voedingsspecialisten in Duitsland, hij heeft biologie en sportwetenschappen gestudeerd. Hij doceert aan de universiteit Furtwangen in Duitsland. In de topsport is hij een van de meest gevraagde voedingsdeskundige. Zijn advies wordt ingewonnen door Nationale sportclubs en Olympische atleten. Hij heeft 20 jaar ervaring betreffende de kennis omtrent Artrose en gewrichtsproblemen. Zijn boeken over voeding voor sporters zijn bestsellers en onder zijn leiding heeft hij een onderzoekingsteam samengesteld bestaande uit onafhankelijke specialisten ‐ Dr Feil Forschungsgruppe ‐ www.dr‐feil.com. (ter verdere kennismaking).

Friederike Feil is de dochter van Dr. Feil, zij is zelf atletiektopsportster en behoorde tot een van de beste hindernislopers in Europa. Haar bachelor en Master studies omtrent sport en gezondheidspreventie heeft ze afgewerkt in Amerika, haar Masterwerk had als thema; “Hoe kan men met voeding ziekten genezen?”. Samen met haar vader heeft ze 2 bestseller geschreven ;” Die-Fast Formel- was erfolgreiche Sportler anders machen“ en „Arthrose und Gelenkschmerzen überwinden“. Zij maakt eveneens deel uit van de Dr. Feil Forschungsgruppe.

Zij heeft de darmkuur in het leven geroepen, met mooie resultaten

https://friederike-feil.de/lebensenergie-kur/

 

Waarom is een darmreinigingskuur zo belangrijk?

Een darmreinigingskuur is voor jong en oud zeer belangrijk.

De darm bestaat uit ongeveer 100 biljoen mircro-organismen. Wanneer de darmflora uit balans geraakt heeft dit nefaste gevolgen voor onze gezondheid.

Een verzwakte darm werkt negatief op het lichamelijk afweersysteem, waardoor ons immuunstelsel niet meer de kracht heeft ons lichaam te beschermen tegen vrije radicalen.

De voedingsstoffen uit onze voedingsmiddelen worden niet meer optimaal opgenomen. Het organisme krijgt niet voldoende energie om zijn taken uit te voeren.

De hoofdoorzaak van een verzwakte darm is een te eiwitrijke- en te vette voedingswijze. De overschotten aan eiwittenstoffen stappelen zich op in de darm. Een sterke lichaamsverzuring ontstaat. Gevolg is een verstoorde darmflora.

Wanneer is het tijdstip gekomen om een darmreinigingskuur te overwegen, zodat we ons lichaam kunnen helpen zich te bevrijden van parasieten en slakken?

Verloop van een darmkuur?

Deze darmkuur is zeer goed thuis te volgen.

Zij duurt maar 17 dagen en is zo samengesteld, dat het ontgiften van het lichaam op een rustige en leefbare manier gebeurt.

Het wordt aangeraden de kuur te beginnen in een weekend, vrijdag bijvoorbeeld, zodat je veel rust kunt inbouwen en je lichaam goed kunt ondersteunen.

De instap bestaat uit 3 dagen, het is een tijd van volhouden, daar het nu echt gaat om de darm klaar te maken om zijn ontgifting te kunnen beginnen. Dit kost het lichaam extra kracht en daardoor ontstaat de moeheid. Alle organen werken op hoog toeren om alle ballasten (slakken) te verwijderen.

Het is vooral belangrijk hier de voedingssuppletie te nemen, het ondersteunt de organen alle gifstoffen af te voeren, samen met de hulp van de voedingswijze en het vele drinken.

Na het weekend (fase 2) begint reeds een prettiger gedeelte met lekkere recepten, die zo zijn opgebouwd dat het lichaam blijft ontzuren. Tegelijkertijd wordt de darm op een positieve wijze ondersteund met darmversterkende voedingsmiddelen.

Het is mogelijk gewoon te gaan werken, natuurlijk voelt het lichaam zich nog niet volledig energierijk, daar we nog altijd aan een grote opkuis bezig zijn. Het is verstandig naar je lichaam te luisteren en wanneer het naar rust verlangt dit niet te negeren, maar te respecteren en het rustiger aan te doen. Wanneer je bijvoorbeeld toch je dagelijkse kilometers wil lopen, hou er dan rekening mee, dat de benen niet sterk zullen aanvoelen en je enkel ontevreden thuis zult komen. Wacht hiermee tot bij de 3e fase.

Het zwaarste hebben we afgewerkt. De darm is rustiger en blijer geworden, het oude – niet goed functionerende darmmilieu hebben we afgevoerd, het nieuwe herlevende darmmilieu verwelkomt de opbouwfase (fase 3) d.w.z. dat de energie zich begint te herstellen, omdat de darm zich heeft kunnen ontdaan van alle gifstoffen. Het is hier ook belangrijk de opgegeven recepten te blijven volgen. Het lichaam wordt stilaan terug gewoon gemaakt aan de weggelaten voedingsstoffen.

Hier begint het doel van de darmreinigingskuur, nl. een nieuwe, gezondere voedingslevenswijze aan te leren en het lichaam te beschermen tegen verzuring zodat vele ziekten kunnen voorkomen worden en zelfs sneller onder controle gebracht worden.

Tot en met fase 4 voegen we voedingsmiddelen toe, stap per stap en niet overweldigend.

Het is zelfs zo indien je nu een feest of een restaurant met ruime voedingskeuze meemaakt, je darm een grote onaangename tegenreactie gaat ondernemen. De darm erkent dit als een directe aanval zijn herwonnen vitaliteit te ontnemen, met als gevolg hij zal het lichaam met de nieuwe, nog niet volledige geïntegreerde kracht trachten te beschermen, waardoor hij zijn herwonnen kracht dan ook verliest.

Mensen die nog nooit in hun leven een darmreinigingskuur hebben gevolgd, kunnen zich niet meer herinneren hoe aangenaam vrij en licht en vol energie hun lichaam kan functioneren. Ze mentaal helder en rustig en positief de dag kunnen beleven. Dit is het geschenk dat we krijgen wanneer onze darm zuiver en optimaal werkt.

Om deze hernieuwde gezondheid te behouden wordt aangeraden het Circadiaans Voedingsconcept te volgen; de darm en de overige organen blijven gezond en de stress die toch een van de grote hoofdboosdoeners is, heeft geen kans om schade aan het lichaam te berokkenen.

Jaarlijks wordt er een herfst- en lentedarmkuur georganiseerd, als je geïnteresseerd bent, vraag gerust een brochure aan.